How to do a Lasagne al Forni

Ni var sugna på receptet på min och killens lasagne från i söndags. Här kommer det!

Köttfärssås

500 g köttfärs
1 burk passerade tomater

1 burk krossade tomater
1/2 dl tomatpuré
3-4 st vitlöksklyftor

1 gul lök
1 chili

Rödvin, balsamico, socker och ketchup efter smak

Salt och peppar efter smak


Bechamel
7 dl
mjölk
2 dl vispgrädde
100 g smör
1 dl vetemjöl
Muskotnöt
Salt och peppar

 

Riven ost
Cirka 10
st lasagneplattor (gröna!)

 

How to do it

Köttfärssås
Stek lök och vitlök i pannan. När de fått färg, i med köttfärsen. Blanda sedan in övriga ingredienser och låt den puttra i lugn och ro. Rör om, fyll på de smaker som behövs efter din egen smak och provsmaka ofta! Drick något gott till för maximal njutning.

 

Bechamel
Värm upp mjölk och grädde i en kastrull. När den är varm, smält smör i en annan kastrull och blanda i mjölet. Häll sedan ner mjölk & grädd-blandningen – rör om och krydda. Låt skjuta i tio minuter tills den blir till en sås och rör om ofta.

 

Sedan tar du en lasagneform och lägger plattor i botten. Sen kör du ett lager köttfärs, häller bechamel över och toppar med den rivna osten. Fortsätt med ett till lager plattor och sen gör du om samma grej tills formen är fylld. Kom ihåg att avsluta med köttfärssås, bechamel och riven ost – toppa med riven parmesan!

 

  1. Hej alla läsare, hoppas att jag kan be er om lite hjälp. Förlåt att jag stör men jag skulle verkligen bli urglad om någon kunde hjälpa mig med detta. Har gjort en enkät om hudvård och behöver samla in svar, tiden rinner ut och jag behöver fortfarande fler respondenter. Den är helt anonym och består av 10 korta frågor. Den är för ett skolarbete. Om ni kan tänka er att göra den, vore jag verkligen jättetacksam. Tack! Här är länken till enkäten: http://goo.gl/IrFbGo

  2. Hej, tack för en toppen bra podcast!
    Skulle vara Trevligt om ni kunde ta upp “besvikelse” tex när man fyller år men blir inte riktigt uppvaktad, man hade förväntningar på något men det blev tvärtom liksom. Skulle vara roligt att höra råd osv hur man ska tänka.

  3. Ett tips! Riven rotselleri som får fräsa tillsammans med lök/vitlök. Och 3 lagerblad som läggs in under själva kokningen. Tjoff!

  4. Lagade detta ikväll och det blev en hit! Jag är så glad över att ha hittat ett favoritrecept på lasagne. Fler recept, tack! 🙂

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi