Griffins Steakhouse

Igår gick jag, Dasha, Petra och Carro till Griffins för att äta middag vid deras nya chefstable (ett chefstable är ett bord som är placerat i eller vid köket – så att man kan titta på när kockarna lagar mat! Vilket ju är hur härligt som helst!).

Först kom tre små förrätter ut; kalvytterfilé inlindad i parmesancreme, högrev med wasabikräm, råbiff med shiitakesvamp, ingefära och sesamfrön. Så OTROLIGT gott.

Här är Christian Hellberg som driver Griffins. Han är övergrym.

Sen kom det in märg. Jag är, som ni kanske anat, något av en allätare och tycker nästan aldrig något är äckligt. Men märg ger mig kväljningar, det går bara inte.

Något som däremot går är en miniburgare gjord på wagyu-kött (ett av världens bästa kött, om inte världens bästa?). Den var så god att vi satt och mumlade ”herregud” medan vi åt. Kommer tänka på den flera gånger i framtiden.

Sen kom det in en rätt som jag faktiskt helt har glömt bort beskrivningen av, så vi skiter i den och fokuserar på drycken istället. Vår sommelier var så himla duktig på att prata om vin på ett sätt som blir tilltalande. Vilket är så mycket roligare än någon som vet massor och bara slänger med svåra ord och uttryck. Man vill ju lära sig! Vi drack i alla fall sju olika viner till de sju olika rätterna och det var mycket gott & spännande.

Sen åt vi tre olika sorters kött. My god alltså. Matfest i min mun!

Jag, Dasha och Christian

Efterrätt med mycket gott dessertvin till och slutligen deras hemmagjorda smörkola med en espressomartini. Har tänkt på den där smörkolan sen jag vaknade…

Fick Christians bok!

He loves me.

Tack Griffins, Christian och tjejer för en magisk kväll som jag kommer att tänka tillbaka på med glädje.

  1. Åh du är så mysig Michael. Finns ingen förutom Dasha med då som inspirerar och sprider sån glädje! Man blir så glad på grund av dig. Du är så bra Michaela så himla bra och fin människa!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi