Andra december

Från helgens jul-brunch hos Dasha

 

Det är den andra december och trots 7 grader och snustorra gator i Stockholm börjar jag känna julkänsla. Jag har under helgens gång hunnit avverka både en julbrunch samt första advents-fika hos några vänner. Idag efter jobbet ska jag nog springa och köpa en julstjärna till lägenheten och kanske en fin adventsljusstake… var hittar man fina sådana i Stockholm? Tips mottages tacksamt!

Nu ska jag jobba undan lite sen blir det helgen i bilder!

 1. Hej Mikaela!

  Du är alltid på businessfin! Jag ska börja på ett riktigt seriöst jurist-jobb efter årsskiftet och det är första gången jag förväntas komma till jobbet i representabla kläder. Jag har börjat bygga upp en garderob med saker jag tror kommer att passa, men det känns ändå lite som att jag leker vuxen. Hur varierar man sin jobbstil? Jag vill inte fastna i svarta byxor/pennkjol/vit skjorta vareviga dag. Mitt största problem är skorna! Det känns jättesnyggt med pumps på sommaren, men vad har man till ett par kostymbyxor på vintern? För att formulera en lång fundering kort: jag skulle tycka att det vore jättekul med ett inlägg där du ger lite tips på hur man kan klä sig på jobbet. Ha en fin dag!

  1. Svar till Matilda:
   Hej kära du!

   Bra tips på inlägg, ska försöka knåpa ihop ett i veckan.

   Men snabbt då: Jag har tyvärr fastnat i samma stil varje dag-grejen. TYVÄRR. Inte varje vecka men för det mesta, helt av bekvämlighetsskäl.

   Dock kommer här mina snabba tips: Skjorta funkar alltid. Jag matchar mina med svarta kostymbyxor och skor med halv klack till (typ Acne Pistols och liknande) alt. stövlar med mellanklack. För variation använder jag smycken. Ena dagen bara ett nätt halsband, andra dagen ett stort, maffigt guldarmband. Jag har kanske tio olika “statement” smycken som jag varierar för att variera mina outfits något. Sedan brukar jag försöka tänka – en dag i veckan något annat! Så då vågar jag köra färg eller har ett par roligare skor. Oftast blir det fredag.

   Hoppas du fick lite mer kött på benen. Lycka till på jobbet!
   Kram

   1. Svar till forni:
    Tack fina! Ska kolla in ett par snygga skor och satsa på smycken. Hoppas att du får en trevlig vecka!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi