UBERLUXI morse var jag på pressfrukost för Stockholms bästa bolag om man vill åka taxi med privatchaufför-känsla – Uber. De lanserar deras ännu lyxigare bilar Uberlux och jag tog en till jobbet vilket var en mycket trevlig start på dagen.

Förstår inte hur någon kan välja att åka något annat än Uber. Älskar det bolaget.

Uppdatering: Jag har förstått att meningen ovan blivit missförstådd och ber om ursäkt till alla som uppfattade det som att jag tar det som en självklarhet att åka taxi och tycker att det lät drygt. Det jag menade var att de som åker mycket taxi bör prioritera Uber då det är, enligt mig, på många sätt ett betydligt bättre taxibolag än de stora bolagen (och därför väl värt att lägga några kronor extra på per resa). När jag har åkt med de andra bolagen har jag flertal gånger blivit kallad hora, blivit utslängd ur taxin, suttit i en gammal spya, blivit bemött på helt otroligt otrevliga sätt och så vidare och så vidare. Därför var den sista meningen i det här inlägget menat som ett tips för alla de som åker mycket taxi och vill ha valuta för pengarna – något jag tycker att man får hos Uber.
Förlåt igen till er som uppfattade det annorlunda.

 1. Älskar din blogg och har läst den sen rar-tiden men sen du gjorde om designen nu och har större bilder är den väääldigt seg och det går knappt att scrolla ner i den :/ provat med olika webbläsare. Så trist.

 2. men va fan… ursäkta mitt ovårdade språk, men nu går detta för långt känner jag! Michaela, jag gillar verkligen din blogg i övrigt, och tycker du verkar vara en trevlig och för den delen ursnygg tjej, men har du själv lagt märke till att din blogg till 90% nu för tiden handlar om vilka pressfrukostar, pressluncher och pressmiddagar du går på? Det att du får flera gratis lyxmåltider i veckan, och i gengäld skriver en futtig rad om dem utan att säkert ens köpa produkten, tycker jag är motbjudande. Du ger en hemskt fel bild av arbetslivet till dina yngre läsare som har dig som förebild, genom att beskriva ditt jobb som ett enda gratis lyxande hit och dit. Inte heller skulle du någonsin visa enorm tacksamhet för detta osannolikt lyckliga liv som du får leva, utan du låter oss läsare förstå att detta är helt normalt för dig och dyra “press”frukostar är något som alla människor går på hela tiden. Ordet pressfrukost får mig att må illa, vidrigt med företag som försöker muta till sig konsumenter genom att bjuda dem på överdrivna måltider.
  Du kan skälla på mig och tycka att min kommentar är löjlig och negativ om du vill, men jag tycker det är viktigt att du får veta vad vi läsare tänker och tycker när vi dagligen läser din blogg.
  Kram på dig

  1. Svar till en som inte gillar :
   Hej kära du,

   Ett pressevent handlar om att vi som jobbar med press blir bjudna på en tillställning för att ett företag ska få berätta om en ny lansering, en ny produkt, ett nytt koncept eller vad som händer på företaget just nu. Detta för att pressen sedan ska kunna skriva om det i sina tidningar etc. om de vill och finner produkten/lanseringen/konceptet intressant. Jag får alltså inte gå på den här typen av tillställningar i gengäld mot att jag skriver ett blogginlägg, det är däremot ett fritt val av mig att göra då jag tycker att flera av dem är trevliga tillställningar värda att dokumenteras. Jag äter en hel del “lyxiga” måltider både i och utanför mitt jobb och anser att jag ska få skriva om dem, om jag njuter av dem, utan att mina läsare dömer mig som otacksam. Vardagen ser olika ut för alla människor och det här är min, jag upplever det dock som att jag aldrig har visat mig ta mitt liv med en axelryckning utan tycker att jag ofta påpekar hur glad jag är över att få ha ett så roligt jobb som innehåller så mycket trevliga tillställningar och god mat.
   Jag uppskattar din kritik men jag tror att vi ser på det på lite olika sätt. Hoppas ändå att du fortsätter kika in här, du kanske kan skrolla förbi press-inläggen 😉 Så kan jag försöka mixa upp dem med annat innehåll!

   Kram

   1. Svar till forni:
    Det jag reagerade på var den sista meningen. Den skriker oförståelse för att alla inte kan, vill eller har råd att åka lyxtaxi. I övrigt bryr jag mig inte om ifall du springer på lyxiga event och skriver om dem, det framgår ju att du blir bjuden. Det är dock viktigt att behålla verklighetsförankringen och förståelsen för att verkligheten ser olika ut för de allra flesta.

    1. Svar till Linda:
     Hej Linda

     Jag ber om ursäkt om det uppfattades på det sättet och är väl medveten om att verkligheten ser olika ut för oss alla. Det var inte min mening att försöka verka dryg eller oförstående utan snarare var den sista meningen menat som ett tips till de som åker mycket taxi och ännu inte upptäckt Uber.

     Stor kram

     1. Svar till forni:
      Tack för svaret, jag förstår då att det inte var illa menat. Tack också för att du besvarar kommentarer. Det uppskattas. Kram

     2. Svar till Linda:
      Det var f.ö. inte jag som skrev den första kommentaren, men det kanske framgick.

   2. Svar till forni:
    Hej igen!

    Tack för svar, och jag förstår att jag såg saken på ett annat sätt än du, menade inte att låta elak! Det är klart att skulle man själv leva ditt liv så skulle man tacka och ta emot varje trevlig tillställning man blir bjuden på, inte låta bli för att någon gnällig läsare har en åsikt om saken haha. Men va bra om du förstod vad jag menade, och jag vill ännu påpeka att det var mer en kommentar för att upplysa dig om hur vissa av dina läsare kanske ser på saker, än en kommentar för att vara avundsjuk och negativ!
    Kommer absolut fortsätta läsa din blogg. kram”

 3. VAd du är härlig! Älskar podden. Men snälla, gud är så nyfiken på vem killen är! Kan du ine åtminstone berätta lite så som VART i sthlm du faktiskt bor, hur gammal, jobb, ja något för att stilla ens nyfikenhet! 🙂 Puss

 4. Hej Michaela!
  Har lyssnat igenom nästan alla avsnitt av din och Dashas podcast nu, sjukt bra!! Jag måste bara dela med mig av något som hände mig i somras.
  Jag var på språkresa i tre veckor. Jag åkte dit själv, för att lära känna lite nya människor, och med förhoppningen av att det kanske skulle finnas någon trevlig kille där. När jag kom dit var allihopa supersnälla, jag fick flera tjejkompisar jag hängde med. Det fanns också ett gäng roliga killar där. Det var en kille som jag hade lite extra koll på, han var trevlig, rolig och lite blyg, vilket var sjukt gulligt. Det kändes som att han kollade in mig också.
  Det fanns bara ett problem. Det var en tjej på lägret som stod ut lite extra mycket. Hon var social, rolig, flörtig och hade väldigt fin kropp med fina kurvor. Hon tog bokstavligt talat ALLA killar. Hon flörtade med alla, ena dagen satt hon i knät på en kille, och andra dagen var hon med någon annan. Hon fick alla att tro att hon var intresserad, samtidigt som hon sa att hon hade en kille hemma, “fast det är inte så seriöst”. Alla föll för henne, och ingen annan fick chansen.
  Jag vet att vissa tjejer kan vara lite flörtiga, och det är helt okej, men det här kände jag var lite överdrivet. Vad tycker ni att jag skulle gjort, fanns det ens något jag kunde göra?

  Var bara tvungen att berätta min lilla story, haha. Ha det bäst, kram ♥

 5. Hej Michaela!
  Ville bara säga att din blogg är enormt seg. Kan det bero på att bilderna är större? Kan inte skrolla utan att datorn hänger sig så då går jag istället ut ur bloggen, trist men säkert någon du redan vet om och håller på att lösa 🙂 Kram

  1. Svar till Ulricca:
   Vilken webbläsare använder du? Vår tekniker försöker lösa problemet och jag hoppas att det ska funka igen inom några dagar. Kan du inte säga till igen annars? Tack snälla för din uppmärksamhet!

 6. Varför alla inte väljer detta taxibolag jämt? För att det är dyrare kanske? För att alla inte har råd.

 7. Jag håller med dig helt. Den där sista meningen var ett rent hån. De flesta läsare har inte ens råd att åka taxi… Mkt gratisreklam nuförtiden, känns som att bloggen går åt ett håll som jag inte är intresserad av iaf. Synd. Din blogg har varit en favorit länge.

 8. Jag håller med dig helt. Den där sista meningen var ett rent hån. De flesta läsare har inte ens råd att åka taxi… Mkt gratisreklam nuförtiden, känns som att bloggen går åt ett håll som jag inte är intresserad av iaf. Synd. Din blogg har varit en favorit länge.

 9. SJUKT DYRT OCH DET ÄR DEFINITIVT INTE MILJÖVÄNLIGT. Herregud kan företag satsa på bättre saker i världen än en lyxtaxi med privatchaufför-känsla. Skrattretande. Jag ångar att jag köpte din bok, hade tänkt ge den till min brors flickvän. Inte läst din blogg speciellt mycket men tyckte boken kändes som en bra present. Får hoppas på att den innehåller smartare funderingar än den du ovan skrev!

  1. Svar till Sanna:
   Olika företag för olika typer av behov hos olika typer av människor. Olyckligt att du ångrar köpet av min bok som present på grund av min kärlek till härliga taxiresor, jag hoppas att hon uppskattar den mer än du gör. Stor kram!

 10. Läste du ens sista meningen innan du skrev den? Den bara dryper av dryghet. “fattar inte varför inte alla åker lyx-limo-taxi”.. Jag håller med de andra kommentarerna och det är tråkigt att du inte möter kritiken ordentligt och ber om ursäkt ifall någon tog illa upp för om det är såhär du har blivit nu för tiden, tappat allt vad ödmjukhet är, då tycker jag synd om dig.

 11. Konstigt inlägg.. Vi får ju inte ens se bild på bilen? Jag håller tyvärr med om att sista meningen är lite provocerande, låter nästan som en facerape.. 😉

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi