Michaela och Dashas tredje blogpod – Kärlek i sociala medier

Ni får för Guds skull inte missa vårt bästa podcast-avsnitt hittills där vi avhandlar relationer i sociala medier. Till exempel hur gullig det är okej att vara mot sin pojkvän över Facebook (att kalla varandra tussenussi på wallen, lite för mycket kanske?) eller om hur många ex vi blockat på Facebook och hur många vi har kvar. Googlar vi våra dejter eller skiter vi i det?

Jag måste säga att jag är mycket mer privat i podcasten än vad jag någonsin har varit i ett offentligt forum tidigare. Jag hoppas att ni tycker det är roligt när man bjuder på lite mer privat tjejsnack. Att det blir roligt och lättsamt men samtidigt seriöst. Jag vill att det ska kännas som att vi bara är ett gäng polare som snackar skit ihop.

LYSSNA HÄR

Vad tycker ni om dagens avsnitt? Kan ni SNÄLLA dela med er av era egna erfarenheter kring koder och regler i sociala medier?

Puss!

 1. Hej.

  Tack för fantastiska podar, jag har fått sitta och hålla mig för skratt på jobbet för att inte störa de andra. Det är ett gott betyg!

  Angående sociala regler så är min sambo och jag inte “i ett förhållande” på Facebook. Detta för att vi anser att de som behöver veta det redan gör det och de övriga bekanta har kanske inte med det att göra. Det är lite som ni sa att är man inte tillsammans på facebook så gills det inte. Jag har flera gånger fått försvara vår val men jag anser som sagt att de som betyder något vet redan det så det känns onödigt att poängtera det ytterligare.

  Sen klart så tänker man lite på hur det skulle kunna bli om vi gjorde slut, då ska man behöva ta alla de kommentarerna från de där personerna som man inte umgås med. Inser ju mer jag skriver här att jag egentligen borde rensa bland mina vänner på facebook istället för att “gömma” min relationsstatus haha.

  Tack återigen för en super pod!
  Kramar

 2. det finns INGET som är så irriterande på facebook som folk som varit tillsammans i ungefär en vecka (eller tre) som hela tiden skriver att dom är med sin “älskling” och att det “älskar” varandra. för de flesta av den typen av “offentliga facebookförhållanden” tar slut ganska fort..

 3. Sitter på jobbet och lyssnar på er varje onsdag nu på morgonen och jag bara älskar er! Ni är så rolig och det är så kul att ni är ärliga, känns verkligen som man sitter och pratar med sina tjejkompisar om livet. Tack för en grym pod, fortsätt så!!

 4. Jag och min nuvarade bråkade om vi skulle ha ett förhållande på facebook då jag är mer aktiv där än vad han är. Vi blev tillsammans efter en månads dejting och när jag vi blev tillsammans så skickade jag en förfrågan på facebook och då undrade han om jag var seriös rolig grej från min sida.

  Jag gjorde slut med min förra pojkvän som jag hade varit tillsammans med i 4 år och en vecka senare så hade han hittat en ny och dem är fortfarande tillsammans och gifta vid 22 år ålder. Det sårade mig något enormt även fast det var mitt beslut att göra slut men så gör man inte mot någon man älskat i 4 år…

  Tack för en grym pod! Lyssnade på den i dag på lunchpromenaden i solen.

 5. jag tycker att man går mest på känsla och sociala regler och normer i verkliga livet.. Internet r ju bara en förlägning av oss själva och det vanliga livet.. Typ gör inget du inte skulle göra irl och skriv inget du inte skulle kunna säga irl och behandla andra som du själv vill bli behandlad osv… Angående att blocka ex på facebook, helt ok tycker jag då det inte är roligt att se vad den andra gör efter att det tagit slut, det är bara hemskt om man fortfarande har känslor kvar. Jag bad tex mitt ex att ta bort mig och blocka mig från facebook för jag klarade inte av att se vad han och hans vänner skrev till varandra. Sen tycker jag inte det är ok att göra slut via sms eller facebook eller mejl. Mitt ex gjorde slut med mig först via sms, och sen via mejl. Så himla töntigt och fegt och framför allt respektlöst mot mig!! 😉 då skulle jag faktiskt hellre föredra att ta det på telefon istället om man inte kan eller orkar ta det face to face.. Och Att göra slut via facebook/twitter/instagram borde det ju vara typ nackskott på!

 6. Tänkte först att ska lyssna på den imorgon på långpromenaden men kunde inte hålla mig 😉 Bra betyg alltså! Tycker om att ni vågar vara så privata 🙂

 7. Älskar eran pod! Mitt enda problem är(och jag talar säkert för många nu)att jag vill ha fler! Brukar springa/gå/cykla på gymmet medans jag lyssnar på er och de vill jag kunna göra oftare! Ni vill väl ha vältränade läsare? ;)SÅ mermermer!!! ♥

 8. Jag och min pojkvän blev tillsammans väldigt tidigt efter att han hade avslutat en annan relation, så han kände inte att han ville att vi skulle vara i ett förhållande på Facebook eftersom han så nyligt tagit bort sin förra relation därifrån.
  Jag hade väldigt svårt för det i början och längtade verkligen efter den dagen då vi skulle gå ut “offentligt” med våran relation. Men nu efter att vi har varit tillsammans ett tag och jag har insett att alla ändå vet om att jag och han är ett par så spelar det ingen roll…

 9. Hej! Jag tycker att det är fint att skicka hjärtan till varandra eftersom det är fint med hjärtan:) när jag och min förra kille gjorde slut blockade jag honom först men sen tog jag bort hela min Facebook. Jag ville inte se eller veta nånting om vad han och hans vänner kunde tänkas göra, särskilt inte efter att jag fick veta att exkillen hade ny tjej på en jävla gångjävel. Nu i efterhand kan jag tycka att jag borde ha utsatt mig för det ändå, och stått ut för att få lite skinn på näsan typ. Jag är ju lika skör idag, ett och ett halvt år senare, eftersom jag har undvikit det jag var så himla rädd för. Fan.

 10. Det blir bara bättre och bättre för varje pod! 🙂 Tokgillar det ni gör så fortsätt på samma spår! 🙂

 11. Åh lyssnade precis! Så fantastiskt bra och så beundransvärt att ni delar med er av egna erfarenheter. Längtar redan till nästa! Kram

 12. Sötaste Dasha och Michaela.. TACK!! Har precis lyssnat klart på er pod och detta var PRECIS VAD JAG BEHÖVDE!!!

  Jag och min bästa vän har rest runt i Asien men igår (efter 4,5 månad) fick Felicia åka hem.. Själv kände jag mig inte redo att möta vardagen så bestämde mig för att stanna ett tag till.
  Men igår och idag har jag varit såååå ledsen! Jag saknar henne oerhört mycket!

  Men mitt hjärta blev varmt av att höra två andra bästisar skratta, precis så som vi alltid gör!

  Tack för att ni fick hela mig att le ikväll!!
  Stor kram till er båda ♥

 13. Jag tycker att er Pod är jättebra, men tyvärr så kan jag bara lyssna på den i 10 min och sedan säger den att den är slut. Det går liksom inte att trycka på play igen för då spelas den bara upp från början. Jag vill höra slutet också! Jag lyssnar på den i Safari, kan det ha något med saken att göra?

  1. Svar till Sanna:
   Hej hej

   Åh det är så himla frustrerande att den har krånglat för flera och min tekniker har svårt att hitta det exakta felet. Det enda jag kan säga är att vi jobbar på att lösa det. Mitt tips är dock att testa lyssna via Firefox eller Chrome alt rensa cachen. Puss!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi