När du låg och sov

Medan ni låg under era mysiga duntäcken och sov i morse gick jag upp 05.45, krigade mig ut i snöstormen och åkte till min morgonyoga. Jag och Petra har varit uppe för morgonaktivitet 06.00 två dagar i rad nu! Lite stolt är man ju. Att jag har bränt av en långpromenad om dagen under hela julen är inte heller fy skam.

DOCK detta att alla i min närhet bara “men åååh du måste träna fattar du ju” och INGEN säger “vad duktig du är som för första gången på flera år börjat röra på dig” :(… Tack för den peppen *not*. Samma sak med att jag i stort sett helt slutat röka till vardags och det enda man får höra är “sluta röka helt” och aldrig “bra att du minskat så mycket, fortsätt så”. Morötter är bästa piskan men det verkar ingen fatta… Tur att Petra berömmer mitt ass på yogan och min lärare är grym på att peppa 🙂

Jaja nu ska jag jobba några timmar sen blir det ännu en tur till läkaren. Jag är stammis på Serafens sjukhusmottagning…

 1. Haha, gillar kontrasten mellan hur fräsch och avslappnad du ser ut på yogamattan och sen hur “snöovädersblötochkall” du ser ut på den andra bilden. Superduktigt av dig att du lyckas ta dig upp på morgnarna för att sträcka på dig på passet! Heja!

 2. Hej Michaela! Vad är det du kör yoga någonstans? Har kikat runt lite och försökt hitta något bra men det finns så många olika, är det stället du yogar på att rekommendera? 🙂 Kramar!

  1. Svar till Martina :
   Hej fina! Jag går på Inmo på Östermalm hos Jennie (du måste gå hos Jennie!). Jag kan verkligen rekommendera henne varmt. Hon är dyr men värd det. Stället har även bra omklädningsrum med skönhetsartiklar att låna osv. vilket är plus om du går på morgonklass som jag. Du kan läsa mer här: http://inmo.se/

   Kram!

 3. Förstår exakt vad du menar och hur du känner. Människor verkar tycka att det är svart eller vitt, inte att något kan vara “grått” ett tag, om du förstår. Jag tycker i alla fall att det är grymt bra jobbat av dig/er att orka ta er upp, speciellt i det här sketna vädret, och göra något hälsosamt och härligt för kroppen och sinnet! Alla utgår från sina egna förutsättningar och därför bör man också bedömma utifrån just dessa. Kram!

  1. Svar till Thowe – gymtokig.se:
   Hellre vara lagom med träning och mat året om och ligga stabilt och tryggt, istället för att köra stenhårt och knappt unna sig livet i ett par månader för att sedan svulla, få ångest och gå upp/tappa kondition/styrka direkt efter. I alla fall om du frågar mig.

 4. Går också på yoga och känner mig då jätteduktig. Brukar säga till mig själv att jag då tränar insidan -> mår bättre -> wehey! Fasen vad grymt att du minskat på rökningen. Bra gjort forni 🙂

  1. Svar till Lisa:
   Haha, tack fina du! Känner mig väldigt duktig faktiskt. Yoga är riktigt bra för insidan också så känns som win win. Puss!

 5. Jag började trappa ner med min rökning för ett år sedan, slutade röka på vardagar men unnade mig själv att röka när jag ville och kände för det. Idag ett år senare är jag iprincip rökfri. Hade aldrig klarat av det om jag slutade direkt, du är duktig som har börjat tänka över dina levnadsvanor och vill göra en förändring. Det är ju där man måste börja, bravo!!!

  1. Svar till Maya:
   Jag tror inte heller på att sluta tvärt, då börjar man lika tvärt sen. Bättre att göra det man vill, följa sina egna val, så kommer det naturligt om något år. Så tror jag. Annars mår man bara dåligt över något som man förbjuder sig själv till. Duktig du är! Puss!

 6. Hej

  Jag undrar om du har något tips på hur man kan göra för att sluta röka till vardags, vill nämligen försöka göra det. Hur gjorde du?

  Tack för grym blogg

  kram

  1. Svar till Malin:
   Jag skippar alla cigg jag tar pga vana och inte för att jag är riktigt sugen. Sen har jag börjat tycka det är rätt ofräscht med cigaretter bara. Inte alltid, men typ på morgonen är det ju direkt vidrigt. Så röker aldrig innan lunch. En cigarett ska vara god, är den bara för vana kan det likagärna vara. Så försöker jag tänka 🙂

   Tack själv! Puss!!!

 7. De påstår att du ska börja träna? Men det är ju det du gör. Yoga är effektiv träning på både utsida och insida och det fina med yogan är att den alltid utvecklar sig. OCH den utvecklar människan till något bättre, starkare och friare. Jag tycker du är grym som håller kvar vid det du gillar. Och hellre en dag i veckan än aldrig. ♥

 8. Du är jätteduktig! Det är jättebra verkligen, man ska köra i sitt egna tempo och göra vad man vill och känner för ♥ om folk hetstränar och sånt så tröttnar dom sen går dom upp i vikt igen osv… det är bättre att hitta någonting man trivs med och mår bra av 🙂 Inte bara köra-köra-köra. Det kanske passar vissa men alla såna jag har träffat hamnar ju alltid i den fasen när dom inte klarar av det längre och börjar äta massa onyttigt och sluta träna helt. Ond cirkel. Samma sak med rökning så det är jättebra på den fronten med! Jag tror att ditt sätt är det bästa sättet men som sagt alla fungerar olika ♥

  1. Svar till anna:
   Hmm ja det tror jag med. Att göra saker lagom istället för svart eller vitt. I alla fall när det kommer till hälsa och kost. Lev livet och ha kul men rör på dig ibland, skippa de onödiga cigaretterna och ät nyttigt ett par dagar i veckan.

 9. håller helt med dig om det där att människor är dåliga på att uppmuntra framsteg och inte kan se att man faktiskt förbättrar sig. Det är inte bara att sluta röka helt som är bra, att minska är otroligt bra oxå- Att börja träna är helt otroligt bra, för är det något som är jobbigt så är det just att börja träna och genomföra de första passen som är det absolut värsta så de borde få extra uppmuntran.

  Kör hår tjejen du är grym !!!

 10. Det är svårt att förändra hela livet på en gång. Att du ändrat på några saker är ju jättebra! Och dessutom är du ju väldigt ung, så du har tid till att bli ännu bättre 🙂 vilken människa skulle klara av att sluta röka helt (om den är rökare dvs), börja träna hårt och bara ät nyttigt osv… Det går ju inte. Små mål mot en sundare vardag tycker jag du skall vara jättestolt över. Att du är på rätt väg! Många lever onyttigt i 20 årsåldern för att sen trappa ner och äta bättre och röka och dricka mindre när de närmar sig 30 års åldern eller efter. Då har man också även mycket tröttnat på sånt. Så man ska inte vara för hård mot sig själv, huvudsaken är att du är medveten om det och känner att du är på väg mot rätt håll! Det börjar ju även i huvudet!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi