Att vilja leva singelliv

Jag fick ett mejl igår som liknade några jag brukar få ibland. Jag tänkte att jag skulle svara på det nu. De handlar om att man är i en relation och vill ut i ett singelliv. Oftast är det inget fel på personen man är med i fråga, oftast är man kanske till och med väldigt kär i den här personen, men knuff från vänner och en längtan efter att kunna göra vad fan man vill lockar ut till något annat, något friare, något lite mer förbjudet. Man vill ha det man inte kan få helt enkelt.

Många brukar säga att anledningen till att singellivet lockar är för att man vill kunna göra vad man vill, inte kompromissa, ”ligga runt”, kyssa okända munnar och vara ute och stöka till vilket klockslag man vill.

Fantastiska saker givetvis. Men nu ska jag säga vad jag tycker om att lämna någon för att ligga runt.

Att göra slut med någon för att gräset är grönare på andra sidan, det är för mig ett stort misstag. Håll hårt i den du håller kär, tveka inte för att något annat verkar roligare. Det finns de singlar som går hem med olika människor varje helg, men att göra det går inte att jämföra med att få gå hem med den man är kär i varje kväll. Tro mig när jag säger att många gör det för att döva en ensamhet eller någon annan sorg. Många gör det för att de är berusade. Jag kan räkna upp otaliga historier om tjejer som gått hem med någon för att de var fulla, men aldrig skulle göra det annars. Det finns såklart en del ”Samanthas” och de gör det för att de inte kan tänka sig något härligare än att träffa nya, spännande människor varje natt i olika sängar. Det är coolt med de som verkligen är så, men det är långt ifrån alla.

Jag säger inte att man ska stanna kvar i en relation som man är missnöjd med. Och jag säger inte att alla One night stands är ångermoment i efterhand. Men jag tror inte på att lämna en relation för att man vill ligga runt. Det låter spännande i teorin, men i praktiken kan det ofta bli så fel. One night stands bidrar till oräkneliga roliga historier vid tjejmiddagarna, men de gör inte hjärtat varmt.

  1. Ibland undrar jag om det är så att man helt enkelt inte är med rätt person om man känner andra lockar.. Att man vill ha något mer. Bara en fundering jag har ibland.

  2. Fick höra en så himla klok grej av en kompis om just det här: Gräset är alltid grönare på andra sidan om man inte vattnar det gräs man har. Man måste ta hand om sin relation, annars blir den inte det bästa man varit i.

  3. Jag håller med dig så jävla mycket.

    Precis som du säger så ska man ju dock inte vara kvar i en dålig relation eller över huvud taget vara i en relation mot ens vilja, men det är ju inte det detta handlar om.

    Känner många som varit i relationer där de känt att ”nej, nu vill jag vara singel, men jag älskar honom/henne”. Jag har själv känt så. Jag har flera vänner som känt precis så och gjort slut och ”legat runt”, men själv stannade jag kvar. Det är det smartaste jag gjort.

    Mina vänner, som valde att dra, valde senare att vara i någon annan relation (precis som den de valde bort – men den person de hamnade med har egentligen fler fel än den de valde bort). Själv har jag ett långt och starkt förhållande och väldens finaste ungar. Tänk om jag valt att söka efter nya äventyr. Då hade de inte funnits!

  4. Mycket bra formulerat! Du är klokare än många som är mycket äldre än dig! Du borde skriva en bok till oss tycker jag. Kram!

  5. Åh, nu måste jag citera världens bästa Andre 3000 i Drakes låt ”The real her”

    ”N*ggas who are married don’t wanna go home
    we look up to them, they wish they were us
    they want some new trim, we lust for some trust
    now the both of us are colorblind – cause the other side looks greener”

  6. Så fint skrivet! Alla i ett förhållande har nog nån gång känt så. Men jag kan bara hålla med om att kärlek känns så mycket mer.

  7. Om man vill lämna ett förhållande för att komma ut i singellivet, oavsätt anledning så vill jag dock påstå att man inte är ”väldigt kär”. I alla fall inte i närheten av den nivån jag är ute efter och är i min pojkvän.

  8. Hej! Jag kan hålla med om att man absolut inte ska lämna en relation där man fortfarande är kär i den andra personen. Det låter ju helt absurt. Dock tror jag att många stannar kvar i en relation pga trygghet, man är helt enkelt för bekväm. Jag vill varna för att ignorera den känslan av tvivel för att man är rädd för att bryta sig ur och för att vara ensam. Den känslan man känner är ett litet frö, och det kommer gro tills den dagen man inser att flera år av ens liv gått. Våga ta steget och chansen till något bättre.

  9. ’Det finns de singlar som går hem med olika människor varje helg, men att göra det går inte att jämföra med att få gå hem med den man är kär i varje kväll.’

    Det finns ingenting som går upp emot att ha haft en grym utekväll med sin allra bästa tjejkompisar & sen få gå hem och lägga sig jämte den personen man älskar mest i hela världen. Jag brukar själv nästan gråta av lycka just när jag kommer hem, kryper ner i sängen och pussar på min pojkvän, han som är den finaste i världen. Inget one nighstand äventyr går upp emot att få komma hem, hem till den finaste man har.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi