Förälskelse

Ibland hittar man någon som man bara klickar med. Det behövs inga knep eller någon kamp. Det är enkelt och okomplicerat redan från början. Den rena och ovanliga känslan när det händer. När du vet från start att det här är något bra, det här är rent och som det ska vara. Det här kommer att bli roligt. Fritt från osäkerhet och rädsla. Ni vet, när man ser på någon och brister ut i ett skratt fyllt av värme och förhoppningar. Känslan av att det är nu det börjar. Om jag får välja mellan alla sinnestillstånd man kan känna, så är det här min favorit. Den leken som inte är något mer än en lek – inga spel, inget fusk. Att spela svår ett minne blott. När man vågar ringa när man känner för det och veta att han svarar. När man ses och med ens blir barnsligt glad över personens närvaro.

När man, utan att man förstår det själv, blir en gladare människa av den människan. När hjärtat känns lättare och det svåra inte alls speciellt svårt. Å den känslan, den som fyller upp hela magen med lättsamhet. Tänk hur speciellt det är att en person kan göra mig till en bättre person bara av närvaron i mitt liv. Det alldeles ljuvliga i när han retas med mig. När någon tar fram den barnsliga sidan, den som annars inte syns så ofta i ett liv där man ska vara vuxen.

Precis den känslan som får en att glömma vad kärlek har gjort med en tidigare. Så självklart att våga igen när man minns hur kärlek spelas ut i alla regnbågens färger. Det existerar så oändligt många former av kärlek. Övertygelsen som tillslut når en av att det är värt det, det är verkligen värt det, att få bubbla av skratt igen och känna den där fullkomligt ljuva känslan av nyförälskelse.

  1. Så rätt! Blir helt till mig, önskar bara att jag hade någon att känna så för. Förutom mina vänner då! 🙂

  2. Det där beskrev precis min känsla jag fick när jag träffade min nuvarande (och förhoppningsvis sista) pojkvän! Allt bara klickade och den känslan är den bästa! Tack, för att du skriver så underbart och sätter ord på känslor som jag inte kan förklara!

  3. Vilken underbar text. Vart enda ord berörde. Dejtar en kille sen ett tag tillbaka. Han är go, snäll , omtänksam och fin men(ja ett men) jag blir inte banslig runt han, känner inte lyckan över ett missat samtal. Att prata med killen som står i den kiosk jag i princip handlar i varje dag känns mer som du beskriver i din text. Vad är fel på mig liksom!!!

  4. Du skriver så fint. Helt otroligt..
    jMin bästa vän har den känslan just nu. Blir avundsjuk, för vill också känna så.. Samtidigt så blir jag lycklig för jag känner hennes lycka…lever liksom min kärlek genom henne..förtår du hur jag menar? Hur kom du tänka på det här nu?känner du så för ngn just nu?
    Du ska veta att du om ngn förtjänar det ska du veta!har följt din blogg så länge-äslar den!tack för att du finns

  5. Tack för att du delar med dig av dina texter igen! Fantastiskt! För mig är det precis så som du skriver, att jag tolkar in dem i mitt eget liv och sinnestillstånd, som att förstå sig själv bättre. Du är så jävla bra, glöm aldrig det!

  6. åh vad fint skrivet, börja grina till och med! kan dock bero på att jag är superbakis, men ändå, precis så är det

  7. Jag översatte den till engelska och skickade till min kille!.. Du gjorde min kväll, tack för en underbar text.

  8. Bland det bästa jag läst på länge! Kanske för att det är just så jag känner just nu, dock inte lika perfekt då jag måste vänta 55 dagar till innan jag ens får njuta av hans närvaro, men bortsett från det så är det precis så jag känner. Och du är helt enkelt bara bäst! Kan man älska någon genom en dataskärm om man sitter i 17 länder bort? I såna fall älskar jag dig, fast genom skärmen såklart!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi