semester.

Idag har jag förfärats över det faktum att jag inte klarar av att ha en två veckor lång semester. Jag har suttit på min innergård och druckit kaffe hela dagen och jag har jobbat. Det var så härligt befirande att tillbringa tre timmar på innergården med jobb. Jag tänker mig hur det hade sett ut om jag hade haft en månads semester – herregud jag hade nog blivit galen. Men jag har hört runt lite och jag tror det är så när man är ny på ett jobb. Oförmögen till att bara koppla bort det, man trivs ju så bra. Jobbet blir en så stadig och trivsam punkt i min tillvaro. En punkt där jag kan se resultat av hur jag växer som människa, inte vill jag väl sätta det på paus heller.

Jag har fem viktiga punkter i mitt liv. Min familj, mina vänner, mitt hem, mitt jobb och så Jag. För en människa som är besatt av struktur är det skönt att kunna dela upp mitt liv i dessa fem punkter. Det är de som betyder något i mitt liv just nu. Dessutom är det så skönt att känna att jag lägger ner lika mycket tid på alla fem, och därmed mest tid av allt på mig själv. Att jag ska må bra och vara lycklig. Att dessa fem punkter, är de fem som får mig att må bra och vara lycklig. Att det i dessa fem punkter ingår saker jag lever för som god mat, långa vinkvällar, seriösa samtal, lättsamma skratt, tid för en bra bok, att lära mig baka, lära känna nya människor och besöka nya platser.

Jag är tillfreds och det gör att jag har lite svårt att ta semester från min vardag, jag trivs för första gången på mycket länge perfekt bra i den. För mig, som har haft semester från min vardag så mycket i mitt liv, är det befriande att känna.

Nu ska jag fortsätta läsa min bok, sen ta en dusch och promenera iväg för vinkväll på takterass. Puss

 1. FRÖKEN FORNI, var fan hittar jag ett par riktigt knäckande loafers?! Kändes som att du kanske kan ha koll på det. Massa kärlek, ta hand om dig

  1. Svar till sofie:
   Tyvärr har jag ju inte det, har köpt mina i Italien (där det såklart KRYLLAR av handgjorda italienska läderloafers till grymma priser). Om jag ser några här hemma lovar jag att säga till!

 2. hjärtat, hur bra är inte det? Att få in jobb till något som är positivt i vardagen och semestern är en dröm för många. Jag älskar mitt jobb och har andra semestrar längtat tillbaka men i år känns det tungt, jag vill göra något nytt, börja om och det är inte det lättaste! Semestra, jobba och njut med gott jävla samvete!! Ha en underbar kväll:-)

 3. Åh blev så glad över detta inlägget, Eller ja, egentligen är det ju lite sorgligt men jag är exakt likadan. Kan inte heller släppa mitt jobb och mådde så dåligt över att jag skulle vara ledig hela sommaren så jag var tvungen att skaffa ett jobb över sommaren haha, så jag har haft EN enda ledig/obokad helg på hela sommaren. Känns ju lite sådär men samtidigt så gillar jag mitt jobb 🙂

 4. Hej Michaela! Jag ska börja DJ:a i höst och ska ev. gå en kurs på Select DJ, därför är jag intresserad av hur du började spela? hur har du lärt dig och har du kanske några tips? 🙂 Tack för en fin blogg i övrigt, du verkar vara en genomgod människa. Kram Hanna

 5. alltso! du er bara so sjukt herlig! snella fortsett vara so, skriv fina texter och legg upp underbara bilder po dig i stiliga kavajer etc. Din livsstruktur er bara att beröma! Ha en underbar sommar
  med all kerlek

  p.s er utomlands, derav stavningen 🙂

 6. Det är härligt att vara i Sthlm på sommaren då vädret är fint och alla är bortresta, jag tycker det är bäst med semester på våren och hösten/vintern! Att du inte åker till Italien en sväng och hälsar på? Eller kanske du var där nyss? Hoppas du har det bra i alla fall!

 7. According to my monitoring, thousands of people on our planet get the business loans from well known banks. Thus, there is good chances to find a short term loan in any country.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi